Ezért nem szabadna mindent térkövezni, betonozni és minden fát kivágni – a megmért igazság, 34 fok különbség

Megosztás

Szolnok sem véletlenül kapta a térkövek városa elnevezést, pedig mennyivel jobban hangzik a vizek városa. A fákat nem szabad kivágni, a növényzetet nem szabad elpusztítani, a gazdasági érdekeket nem szabad a természet és az egészségünk védelme elé helyezni. Nem szabadNA. A hőkamerás felvételek kerek-perec bemutatják a különbséget és rámutatnak az igazságra.

A Heves megyei Mocsári Balázs bejegyzése hatalmasat fut az interneten, nem véletlenül. Ezekben a rendkívül forró napokban elvégezte az alapvető kísérleteket hőkamerával és az eredményeket publikálta is saját oldalán. Balázs napsütötte, valamint árnyékos aszfaltot, napsütötte, valamint árnyékos füves, növényes területeket mért meg minden variációban hőkamerával és döbbenetes eredményre jutott.

Ebben a kánikulában mérései megmutatták, hogy a legforróbb területek és az alig valamivel arrébb helyezkedő, megfelelően árnyékolt területek közötti különbség több, mint 34 és fél fok! Egészen döbbenetes. De továbbra is betonozzunk le mindent, vágjuk ki a fákat ezrével, már nemcsak a jövőnk, de a jelenünk is komoly veszélyben van. Íme Balázs írása: “Aki még esetleg mindig nem érti a lényeget!

Ma kimentem a hőkamerával 15 órakor, tűző napsütésben, olyan útszakaszra, ahol folyamatos napsütés van, illetve ahol árnyékos fás, fűs, erdős rész! A kamera képén látható az adott terület legalacsonyabb és legmagasabb, illetve átlag hőmérséklete. A jobb alsó sarokban látszik az eredeti kamerakép. Akartam látni a saját szememmel is, mert még mindig olyan sokan nem értik az összefüggéseket és a természetet!

1.kép

Napos aszfalt: max: 62,1°C; min: 49,4°C

Árnyékos aszfalt max: 38,46°C; min: 33,2°C

2. kép

Napos füves rész: max: 55,6°C min: 35,1°C

Árnyékos füves rész: max: 32,7°C; min: 27,5°C

3. kép

Sűrű növényzet erdei részen: max: 29,2°C min: 27,5°C

4. kép Aki még ilyen kánikulában is vágja a füvet, az udvarán, vagy közterületen

Levágott, kiszáradt, kiégett füves napos terület: max: 59,8°C min: 36,7°C

Ahol meg lett hagyva a fű napos részen: max: 43,7°C, min: 29,2°C

Szóval a legmagasabb csúcshőmérséklet aszfalton napon: 62,1°C, a legalacsonyabb fás, árnyékos, növényzettel teli terület: min: 27,5°C

A sűrű erdőben ettől hűvösebbet is mértem! A természetnek köszönhetően ezen a szakaszon 34,6°C!!!! különbség keletkezik! Ezek az értékek természetesen a nagyvárosokban még hatványozódnak! Érthető már, hogy városban miért fontos a rengeteg növényzet, és miért nem kell levágni mindenáron és gyomirtózni a füves területeket, hanem kánikulában igenis hagyni, hogy a növény tudjon védekezni, ha már mi emberek ezt nem tesszük!

A természet tudja a dolgát, alázattal, tisztelettel és megbecsüléssel kell felé fordulnunk! További jó hűsölést Mindenkinek! Ja és ültessetek sok fát, bokrot, füves területeket!” – fogalmazott Mocsári Balázs.

Csak egyetérteni tudunk vele és céljaival, ültessünk sok fát, bokrot és füves területeket és ahol csak lehet, felejtsük végre el a folyamatos betonozást és térkövezést.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek